آرامگاه هالیکارناسوس

تقریبا اکثر مردم دنیا با عجایب هفتگانه آشنا هستند. هفت بنایی که توسط یونانیان باستان، جزء عجایب دنیا شناخته شده اند. آرامگاه هالیکارناسوس یکی از این عجایب هفتگانه است که در شهر بدروم واقع در کشور ترکیه قرار دارد. لازم است بدانید بیش از 2000 سال پیش، بدروم کنونی هالیکارناسوس نام داشت. اما ماجرای آرامگاه […]

آرامگاه هالیکارناسوس

تقریبا اکثر مردم دنیا با عجایب هفتگانه آشنا هستند. هفت بنایی که توسط یونانیان باستان، جزء عجایب دنیا شناخته شده اند. آرامگاه هالیکارناسوس یکی از این عجایب هفتگانه است که در شهر بدروم واقع در کشور ترکیه قرار دارد. لازم است بدانید بیش از 2000 سال پیش، بدروم کنونی هالیکارناسوس نام داشت.

آرامگاه هالیکارناسوس

اما ماجرای آرامگاه هالیکارناسوس چیست؟

بیش از 300 سال قبل از میلاد، در دوران پادشاهی هخامنشیان، به غیر از پادشاه اصلی، هر منطقه هم برای خود فرمانروایی داشت. یک زوج با نام های آرتیمیس و مازولوس، فرمانروایی منطقه یونان و ترکیه کنونی را بر عهده داشتند. همچنین گردشگران تور ترکیه جالب است بدانند منطقه ای که آرتیمیس و مازولوس بر آن فرمانروایی می کردند، کاریا نام داشت. این زوج نزدیک به 24 سال فرمانروای این منطقه بودند و بناها و مجسمه های بی نظیری را در نقاط مختلف ساختند.

در سال 353 قبل از میلاد یا در برخی از اسناد، سال 352، مازولوس فوت می کند. همسرش آرتمیس که طاقت از دنیا رفتن مازولوس را نداشت دستور داد تا بهترین معماران و مجسمه سازان یونانی گرد هم بیایند تا بی نظیرترین آرامگاه دنیا را برای همسرش بسازند.

اما ماجرای آرامگاه هالیکارناسوس چیست؟

چرا معماران یونانی؟

مازولوس فرمانروایی جنوب غربی کاریا تا شهر آناتولی را برعهده داشت و آرتیمیس فرمانروای بخش یونانی بود. هر دو با اینکه نژاد ترکی داشتند اما بخاطر علاقه به سبک زندگی یونانی ها، به زبان یونانی حرف زده و سبک زندگی آن ها را هم پیش می بردند. هر معمار یک بخش از آرامگاه را طراحی کرد.
آرامگاه هالیکارناسوس 45 متر ارتفاع دارد که از مرمر ساخته شده است هرچند پشت مرمرها، دیوار آجری هم ساخته شده تا وزن بالای سازه را بر دوش بکشد.

معماران برای آرامگاه هالیکارناسوس مسجمه های مختلفی از انسان ها، شیر، اسب و غیره ساختند که هیچکدام شبیه به هم نبوده و برخی هم ابعاد کوچک یا بزرگ دارند. آرامگاه هالیکارناسوس به صورت مکعب ساخته شده، در هر ضلع مکعب 10 ستون قرار داده شده است که بین هر دو ستون یکی از تندیس هایی که معماران ساختند قرار دارد هرچند تعداد کل ستون ها 36 عدد است.

رزرو تور بدروم و بازدید از سرزمین آب های ابدی

همچنین در پایین ستون ها سنگ مرمر و آجر قرار داده شده که در میان آن ها، صحنه هایی از جنگ میان آمازون و یونانی ها ترسیم شده است. جالب است بدانید در این جنگ، تمام جنگجویان خانم بودند. در بالاترین نقطه آرامگاه، ارابه ای وجود دارد که دو سرباز هدایت آن را برعهده گرفته اند.

پیکر مازولوس دقیقا در زیر این ارابه قرار داده شده که چشم انداز کاملی از شهر هالیکارناسوس دارد. همچنین پیکر آرتیمیس را هم بعد از فوتش در کنار مازولوس قرار دادند. آرامگاه هالیکارناسوس یا آرامگاه مازولوس قرن ها بزرگترین بنای هالیکارناسوس به حساب می آمد و جالب است بدانید آخرین بنای باقی مانده از عجایب هفتگانه جهان بود که متاسفانه در قرن 13 میلادی به دلیل زلزله ای که رخ داد، امروزه تنها ویرانه هایی از آن باقیمانده است. هرچند بازسازی هایی در سال1857 توسط چارلز نیوتن بر روی آن انجام شد. امروزه آرامگاه مازولوس در شهر بدروم ترکیه قرار دارد .

چرا معماران یونانی؟

دسترسی و بازدید از محل آرامگاه ماسولوس

آرامگاه هالیکارناسوس در بدروم مرکزی قرار دارد و از شمال بندرگاه شهر تنها 5 دقیقه پیاده روی دارد. هر روز به استثناء دوشنبه ها می توانید از بقایای این آرامگاه و موزه کنار آن بازدید کنید. دسترسی به این آرامگاه قدری مشکل و پیچیده است، به همین رو راه دسترسی به این مقبره را برای شما شرح داده ایم:

بیایید فرض کنیم شما درست پیش از ورودی قلعه ایستاده اید و قلعه در سمت چپ شما قرار دارد. شروع به پیاده روی کنید، کم تر از یک دقیقه بعد در سمت راست خود مسجدی را در وسط میدان مجاور قلعه خواهید دید. این مسجد قزلحصاری مصطفی پاشا نام دارد. به پیاده روی خود ادامه دهید تا میدان شهرداری بدروم و مسجد عدلیه را در سمت راست خود ببینید.

برای آشنایی بیشتر با جاذبه های بدروم با سفر 366 همراه باشید.

در این نقطه مسیری موازی کنار دریا به سمت چپ و به سوی دریا می پیچید، مسیر را ادامه دهید به گونه ای که دریا را در سمت چپ خود داشته باشید.
پس از 500 متر مسجد تپسیک را درست رو به رو خود می بینید. در این نقطه تنها 350 متر با مقبره ماسولوس فاصله دارید. خیابان باریکی در ورودی مسجد قرار دارد که خیابان حمام نام دارد. این خیابان را تا رسیدن به خیابان تورگورتریس ادامه دهید. پس از آن که به سه‌راه رسیدید به چپ بروید. پس از 100 متر پیاده روی آرامگاه هالیکارناسوس را در سمت چپ خود می بینید.

دسترسی و بازدید از محل آرامگاه ماسولوس

راه دیگری برای رسیدن به مقبره وجود دارد که از خیابان زیبا و قدیمی سرای می گذرد که البته قدری دشواری رسیدن شما به مقبره را بیش تر می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *