مسجد رستم پاشا استانبول

رستم پاشا داماد خرم سلطان و سلطان سلیمان بود، او در سال 1561 به مقام صدراعظمی رسید، در همان سال ها دستور داد مسجدی را بندر معروف تاهتاکاله بسازند که بیشتر ارزش تجاری داشت و بعد از مرگش نام مسجد به اسم رستم پاشا تغییر یافت.

مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشا یکی از مساجد بزرگ و تاریخی شهر استانبول ترکیه است، مسـجد رستـم پاشا در محله شلوغ امینونو در کنار خیلج شاخ طلایی واقع شده است،این مسجد در تاهتاکاله یکی از بنادر تجاری مهم در بخش قدیمی استانبول قرار دارد، شاید قرار گرفتن مسجد رستم پاشا در مرکز تجاری پر رونقی همچون تاهتاکاله نشانه‌ای از میراث درخشان سیاست‌های مالی و تجاری رستم‌ پاشا باشد.

تضمین بهترین قمیت خرید تور استانبول با پشتیبانی 24 ساعته

مسجد رستم پاشا استانبول کجاست؟

مسجد رسـتم پاشا در 400 متری پنج دقیقه مسجد جدید استانبول و در 200 متری بازار مصری‌ها سه دقیقه قرار دارد. این مسجد در فاصله بسیار کم و در حدود یک کیلومتری برج گاتالا و مسجد توپکاپی واقع شده است و شما می‌توانید با 20 دقیقه‌ پیاده‌روی خود را به این مکان‌ها برسانید.

مسجد رسـتم پاشا تا فرودگاه گوکچن 45 کیلومتر (یک ساعت و 10 دقیقه) و تا فرودگاه آتاتورک23 کیلومتر (23 دقیقه) فاصله دارد. این مسجد درست در انتهای خیابان بلند و قدیمی استانبول اوزن کارسی (لانگ مارکت) واقع شده که یادگاری از دوران بیزانس است.

معماری زیبای مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا

تاریخچه مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشا در سال 1561 به دستور رستم پاشا صدراعظم و توسط معمار سینان ساخته شده‌است. از آنجا که زمین‌های منطقه امین اونو هم مرکز تجاری و هم گود بود معمار سینان در زیر این مسجد مخازن و دکان‌هایی ساخته‌است.

ارزش اصلی مسجد ناشی از نقوش گل‌هایی مانند میخک، مینا، لاله، رز و زنبق بعنوان نمونه‌ای از چینی‌کاری در قرن 16 در دیوارهای شبستان ورودی و هم در ستون‌های پافیلی داخلی است، این مسجد که به دستور وزیر بزرگ دوره عثمانی رستم پاشا ساخته شده، نام خود را نیز از همین شخص وام گرفته است.

ساخت مسجد رستم پاشا دو سال پس از مرگ وی به پایان رسید. او با وجود اینکه در مسائل مالی استاد و زبردست بود و تجارت را در امپراتوری عثمانی گسترش داد، میل آشکاری به قدرت و ثروت داشت و همین موضوع چهره خوبی از او به‌جای نگذاشت.

نقش و نگارهای زیبای مسجد رستم پاشا
قدمت مسجد رستم پاشا

رستم پاشا که بود؟

خرم سلطان همسر سلیمان، دختر خود مهرماه سلطان را به ازدواج رستم پاشا درآورد. رستم پاشا در آن زمان از کارکنان قصرهای داخلی بود، سلطان سلیمان در حال پیر شدن بود و زمانی که رستم پاشا در سال 1544 وزیر شد به همراه خرم سلطان و مهرماه سلطان اداره قصر را به عهده گرفتند.

آن ها یک هدف مشترک داشتند و می خواستند شاهزاده مصطفی، پسر بزرگ و ولیعهد سلطان سلیمان را حذف کنند، رستم پاشا ماموریت پیدا کرد تا سلطان سلیمان را متقاعد کند که پسرش می خواهد بر علیه او توطئه بچیند.

در نهایت، شاهزاده مصطفی به دلیل این توطئه اعدام شد و واقعه ای رقم خورد که یکی از غم انگیزترین رویدادهای تاریخ عثمانی بود، پس از آن رسـتم پاشا تبدیل به یکی از قدرتمندترین و ثروتمندترین مقامات عثمانی شد او پس از مرگش در سال 1561 ثروت زیادی از خود به جای گذاشت.

خرید تور وان لحظه آخری و ارزان از معتبرترین آژانس مسافرتی

معماری مسجد رستم پاشا

رستـم پاشا در سال 1561، معمار سینان، معروف ترین معمار دوره عثمانی، را مامور کرد تا برای او مسجدی زیبا بسازد. قرار بر این شد که مسجد در یکی از شلوغ ترین محله های استانبول ساخته شود و به همین دلیل معمار سینان فضای کمی برای سخت این مسجد داشت.

او یکی از زیباترین مسجدهای استانبول را ساخت و در زیر آن مغازه های زیادی را ایجاد کرد تا از نظر مالی خرج و مخارج مسجد به وسیله آن ها تامین شود، در نگاه اول، وقتی از بیرون این مسجد را می بینید ویژگی قابل توجهی را در آن پیدا نمی کنید به عبارتی دیگر، طراحی و دکوراسیون داخلی این مسجد است که آن را خاص و ویژه کرده است.

دیوارها و ستون های مسجد رستم پاشا با طراحی های پیچیده سرامیک های ایزنیک زینت داده شده اند. بر روی این کاشی ها نقش گل هایی مثل میخک، رز، زنبق، مینا و لاله کشیده شده است.

معماری اسلامی مسجد رستم پاشا
ارزش معماری مسجد رستم پاشا

گوهر پنهان استانبول

مجله معروف آمریکایی، مسجد رستم پاشا را یکی از زیباترین مساجد اروپا معرفی کرده است و بیشتر کسانی که از این مسجد بازدید می کنند آن را گوهر پنهان استانبول می دانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *