قلعه روملی حصار

قلعه روملی حصار (Rumelihisarı Castle) یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول است. در واقع روملی حصار مجموعه‌ منحصربه‌فردی از چند قلعه است که بر روی تپه‌های مجاور تنگه بسفر بنا شده‌‌اند. امروزه درهای این قلعه به عنوان یکی از موزه‌ های دیدنی استانبول به روی عموم مردم باز است. همچنین فضای باز این […]

قلعه روملی حصار

قلعه روملی حصار (Rumelihisarı Castle) یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول است. در واقع روملی حصار مجموعه‌ منحصربه‌فردی از چند قلعه است که بر روی تپه‌های مجاور تنگه بسفر بنا شده‌‌اند. امروزه درهای این قلعه به عنوان یکی از موزه‌ های دیدنی استانبول به روی عموم مردم باز است. همچنین فضای باز این قلعه مکان مناسبی برای کنسرت‌ها، جشنواره‌ ها و برنامه‌ های مناسبتی است.

قلعه روملی حصار

تاریخچه قلعه روملی حصار

روملـی حـصار که به نام های قلعه رومـلی و قلعه رومـلی حصار هم نامیده می شود مجموعه استحکامات و قلعه ای نظامی است که در شهر استانبول، در ساحل اروپایی و بر فراز تپه ای مشرف به تنگه بسفر قرار گرفته است.

این قلعه یکی از سمبل های شهر استانبول است و امروزه بازدیدکنندگان زیادی را از سرتاسر دنیا به سمت خود می کشاند. نام رومـلی حصار به معنای قلعه ای در قلمرو رومی ها می باشد و توسط سلطان محمد دوم و در فاصله سال های 1451 و 1452 ساخته شده است. این قلعه تنها در مدت 4 ماه ساخته شده است.

این قلعه و استحکامات نظامی بخشی از برنامه آماده سازی برای محاصره شهر قسطنطنیه (استانبول امروزی) بود که در آن زمان بخشی از قلمرو رومی ها به شمار می رفت. این قلعه در کناره تنگه بسفر قرار گرفته و هدف از ساخت آن، قطع ارتباط نظامی و ممانعت از ارسال کمک های تجاری و دریایی از طریق تنگه بسفر به قسطنطنیه بود. جالب است بدانید که این قلعه تنها در مدت 4 ماه ساخته شده است و هنوز هم باشکوه و پابرجا در گوشه ای از ساحل بسفر خودنمایی می کند.

خرید تور ترکیه با تضمین بهترین قیمت و امکانات ویژه

کاربردهای مختلف قلعه روملی حصار در طول تاریخ

جالب است که با وجود تلاش های فراوان برای ساخت قلعه روملی حـصار، استفاده نظامی از این قلعه تنها یکسال به طول انجامید. پس از فتح کامل قسطنطنیه و تسلط کامل عثمانی ها بر مناطق اطراف، از روملی حصار برای مدتی کوتاه به عنوان محلی برای اخذ عوارض تنگه بسفر استفاده شد.
پادگان نظامی، زندان و تئاتر در فضای باز دیگر کاربردهایی است که قلعه روملـی حصار استانبول با آنها مواجه شده است.

بعدها در درون دیواره برج های قلعه زیبای روملی حصار، زمین هایی به صورت پارک ساخته شدند و همچنین یک مناره هم که متعلق به یک مسجد قدیمی است قرار گرفته است. هم چنین در اطراف روملی حصار، چندین کافه و هتل از جمله رستوران نزیح کباب، رستوران امیرگان و نصرت استیک قرار گرفته است.

کاربردهای مختلف قلعه روملی حصار در طول تاریخ

معماری عجیب و باشکوه قلعه روملی حصار استانبول

به طور کلی بنای رومـلی حصار، شامل سه برج اصلی، حصار یک برج کوچک و 13 برج نگهبانی کوچک است. برج اصلی واقع در شمال برج، به شکل یک استوانه 9 طبقه با ارتفاع 28 متر بوده که دیوارهایش 7 متر ضخامت دارند. همچنین برج واقع در قسمت جنوبی دارای 8طبقه و 21 متر ارتفاع است.

فضای داخلی هر برج اصلی توسط دیوارهای چوبی طبقه بندی شده است. این معماری بی نظیر فقط در بین سبک معماری های عثمانی پیدا می شود.
برج قلعه رومـلی حصار برای بزرگداشت سلطان محمد فاتح با نام برج فاتح هم در بین افراد محلی شناخته می شود. با دیدن معماری بی نظیر قلعه روملی حصار استانبول، شما هم مانند دیگر افراد حیرت زده خواهید شد.

آشنایی با خیابان استقلال، قلب تپنده شهر استانبول

دانستنی‌های جالب درباره قلعه روملی حصار استانبول

  • شکل برج‌های مراقبت قله روملـی حصار با هم متفاوت است. یکی از برج‌های دیده‌بانی به شکل منشور 4 وجه، شش تای دیگر به شکل منشور چند وجه و شش برج هم به شکل استوانه هستند.
  • قلعه رومـلی حصار سه دورازه اصلی، یک دروازه جانبی و دو دروازه مخفی دارد، دروازه‌‌های مخفی به انبارهای قلعه راه داشته‌اند.
  • قلعه روملـی حصار در سال 1960 به موزه تبدیل شد.
  • از سال 1939 تا سال 1986 تصویر قلعه روملی حصار بر روی تمام اسکناس‌های ترکیه چاپ شد.
  • در سال 1509 قسمت زیادی از قلعه روملی حصار در اثر زلزله ویران شد.
  • بازسازی قلعـه روملـی حصار از سال 1955 آغاز شد و تا سال 1958 طول کشید.
  • در سال 1746 در اثر آتش‌سوزی قطعات چوبی دو برج اصلی از قلعه رومـلی حصار آتش گرفت و از بین رفت.
  • بعد از سقوط قسطنطنیه، تا مدتی از قلعه روملی حصار به‌عنوان پاسگاه گمرکی برای کنترل عبور کشتی‌ها از تنگه بسفر استفاده می‌شد.
  • در قرن هفدهم قلعه روملی حصار زندانی برای نگه‌داری اسیران جنگی خارجی بود.

دانستنی‌های جالب درباره قلعه روملی حصار استانبول

نحوه دسترسی به قلعه روملی حصار استانبول

در قسمت های قبلی اشاره کردیم که قلـعه رومـلی حصار استانبول در ساحل تنگه بسفر قرار واقع شده است. می توانید از مراکز مختلف شهر استانبول مخصوصا میدان تکسیم، سوار اتوبوس هایی شوید که از ایستگاه روملـی حصار عبور می کنند، با پیاده شدن در این ایستگاه فاصله نزدیکی با قلعه روملی حصار خواهید داشت.

جاهای دیدنی نزدیک به رومـلی حصار

در نزدیکی قلعه روملـی حصار استانبول، جاذبه های تاریخی زیادی وجود دارد که می توانید در کنار این قلعه از آنها هم بازدید کنید. برج بایزید، بیشه زار مهر آباد، موزه باستان شناسی استانبول، موزه آسیان (Asyian)، باغ ژاپنی بالتالیمانی، مسجد سلطان قلعه آنادولی، قصر بیلربی، پارک ببک و پارک فاتح کروسو از نزدیک ترین جاهای دیدنی استانبول، نزدیک به قلعه روملـی حصار به حساب می آیند.

جاهای دیدنی نزدیک به رومـلی حصار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *