موزه صندوق الماس

موزه صندوق الماس در روسیه مجموعه ای منحصر به فرد است که شامل شاهکارهای جواهرات کمیاب، نشان ها، قطعات طلا و پلاتین است و یکی از معدود خزانه های جهان است که جواهرات تاج را در خود جای داده است.هسته اصلی این مجموعه از جواهرات بسیار زیبا از دوره های مختلف تاریخی تشکیل شده است […]

موزه صندوق الماس روسیه

موزه صندوق الماس در روسیه مجموعه ای منحصر به فرد است که شامل شاهکارهای جواهرات کمیاب، نشان ها، قطعات طلا و پلاتین است و یکی از معدود خزانه های جهان است که جواهرات تاج را در خود جای داده است.هسته اصلی این مجموعه از جواهرات بسیار زیبا از دوره های مختلف تاریخی تشکیل شده است که تاج امپراتوری روسیه از آن جمله است.

تعدادی از جواهرسازان مشهور جهان در آن زمان در روسیه زندگی و کار می کردند، از جمله ژرمی پائوزیه، و گئورگ فردریش اکارت آنها شاهکارهای جواهراتی را خلق کردند که نه تنها به دلیل فراوانی سنگ ها و فلزات گرانبها در آنها، بلکه به دلیل ظرافت استثنایی کار ارزشمند بودند.اقلام گرانبهای این مجموعه به بازدیدکنندگان اجازه می دهد تا تاریخ تکامل روسیه را تا 300 سال پیش دنبال کنند. صندوق الماس از نظر منحصر به فرد بودن و ارزش مادی مجموعه ‌اش، گران ‌ترین موزه روسیه است.

موزه صندوق الماس روسیه

تاریخچه صندوق الماس

صندوق الماس با فرمان پیتر کبیر در سال 1719 تأسیس شد . اگرچه پیتر کبیر بنیانگذار آن است، لیکن کاترین کبیر بود که بیشترین کمک را به مجموعه موزه ها کرد. بعداً به نام اتاق الماس نامگذاری شد و برای نشان های دولتی، و جواهرات تشریفاتی که توسط اعضای خانواده سلطنتی در مناسبت های خاص استفاده می شد در نظر گرفته شد.در زمان سلطنت سلسله رومانوف، خزانه دولت با جواهرات غنی شد. در این دوره انواع اقلام و جواهرات تزئین شده با سنگ های قیمتی ساخته می شد.

خزانه دولتی شروع به دریافت مهم ترین نمونه های الماس کرد. در همان زمان، مجموعه صندوق الماس با افزودن اقلام جدیدی که نماد صنعت معدن شوروی و تسلط صنعتگران بود، شروع به رشد کرد، یک نمایشگاه موقت از صندوق الماس در اتاق اسلحه خانه کرملین مسکو در سال 1967 به مناسبت پنجاهمین سالگرد اتحاد جماهیر شوروی افتتاح شد، رهبران کشور قرار بود یک سال بعد این نمایشگاه ها را به مخزن دولتی بازگردانند،

اما این نمایشگاه به یک رویداد فرهنگی بزرگ در مقیاس جهانی تبدیل شد، بنابراین در نهایت تصمیم بر آن شد که این نمایشگاه دائمی شود، دربار روسیه به ویژه در زمان سلطنت الیزابت و کاترین دوم از شکوه و عظمت برخوردار بود. این یکی از چشمگیرترین دربارهای سلطنتی در اروپا بود.

تور روسیه با بهترین شرایط و امکانات توسط سفر 366 برگزار می گردد.

بهترین جواهرسازان، مانند J. Posier، پدر و پسران Duval، L. Pfisterer، G. Eckart برای کار در دربار دعوت شدند. آنها آثاری از جواهرات زیبا خلق کردند که در حال حاضر در نمایشگاه ارائه شده است.
بحث‌ ها و گمانه‌ زنی‌ هایی در مورد اتفاقی که برای این مجموعه در طول انقلاب 1917 روسیه رخ داد وجود دارد، اما صندوق الماس سرانجام برای اولین بار در سال 1967 تقریباً 250 سال پس از تأسیس آن به روی عموم باز شد.

موزه صندوق الماس روسیه

داخل موزه صندوق الماس روسیه

مجموعه ای بی نظیر از شاهکارهای هنر جواهر ساز قرن 18، 19 و 20، سنگ های قیمتی، نشان ها، قطعات طلا و پلاتین با تاریخ دولت روسیه ارتباط نزدیکی دارد، سالن اول موزه صندوق الماس در دو اتاق نسبتا کوچک اتاق اسلحه‌ خانه که به هفت سالن تقسیم شده است، ارائه می ‌شود. اولین مورد شامل سنگ های قیمتی و قطعات فلزی، همراه با برخی جواهرات مدرن است، زمردها ارزش بالایی دارند چون بسیار کمیاب هستند، اکنون تقریباً به اندازه الماس ارزشمند شده اند. همچنین مجموعه ای از جواهرات از اورال وجود دارد، زیبایی این سنگ ها توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می کنند.

سالن موزه حاوی قطعات طلا و پلاتین است. مجموعه قطعات صندوق الماس به عنوان بزرگ ترین مجموعه در جهان و یکی از قدیمی ترین ها در نظر گرفته می شود که بیش از 200 سال قدمت دارد، تکه ها نشان دهنده آثار هنری واقعی هستند که توسط خود طبیعت خلق شده اند. به عنوان مثال، صندوق الماس دو قطعه به نام‌ های شتر و مفیستو را ارائه می ‌کند که هر دو همانند شکل طبیعت، به نظر می ‌رسند، 

همچنین یک قطعه طلا به نام مثلث بزرگ وجود دارد که وزن آن 36 کیلوگرم و بزرگترین طلا در جهان است. سالن دوم بر آثار تاریخی تمرکز دارد،بازدیدکنندگان قبل از هر چیز با هفت سنگ قیمتی آشنا خواهند شد. این سه الماس و چهار سنگ نیمه قیمتی به عنوان عجایب هفتگانه صندوق الماس شناخته می شوند.

موزه صندوق الماس روسیه

جواهرات درون صندوق موزه

اولین الماس اورلوف است که عصای امپراتوران روسیه را زینت می دهد. گمان می رود اولین مالک آن شاه جهان، سازنده تاج محل معروف در هند باشد، سنگ در ابتدا تقریباً 400 قیراط وزن داشت اما پس از برش تقریباً دو برابر سبک شد و بعدها، الماس به چشم مجسمه یک بت محلی تبدیل شد، این مجسمه توسط یک سرباز فرانسوی دزدیده شد، که برای انجام این کار، دین خود را تغییر داده بود و در معبدی که مجسمه در آن قرار داشت عبادت می کرد، سپس این الماس توسط یک تاجر در آمستردام خریداری شد و او آن را به دربار امپراتوری روسیه آورد و اینجاست که مورخان شروع به اختلاف نظر می کنند.

این الماس را از تاجر خرید تا هدیه ای مجلل به امپراتور بدهد. با این حال، به احتمال زیاد این کاترین کبیر بود که از معشوقش کنت اورلوف خواست تا این سنگ را به او تقدیم کند، زیرا شایعاتی در مورد خواص جادویی آن وجود داشت که تنها در صورت دریافت جواهر به عنوان هدیه خود را نشان می داد، الماسی که به نام معشوق ملکه نامگذاری شده است، جای خود را بر روی عصای سلطنتی گرفته است این عصا در نشان سن پترزبورگ به تصویر کشیده شده است، یک آزمایشگاه جواهرات کمی بعد افتتاح شد که تاج سلطنتی بزرگ و کوچک را بازسازی کرد، دیادم زیبایی گمشده روسیه و جواهرات دیگر را بازسازی کرد.

در طول بازدید از صندوق الماس می توانید جواهرات تاریخی مانند الماس اورلوف و الماس شاه را ببینید. دسته گل نرگس و جواهرات فواره آبی را مشاهده کنید و به تاج امپراتوری روسیه که برای کاترین کبیر ساخته شده است خیره شوید.

تور روسیه در بین ایرانیان طرفداران زیادی دارد، همچنین به دلیل رابط سیاسی خوب ایران و روسیه، هزینه های تورهای روسیه نسبتا مناسب می باشد.

جواهرات قیمتی موزه صندوق الماس روسیه

نکات مهم دربازدید از موزه صندوق الماس

  • برای تهیه بلیط موزه صندوق الماس روسیه باید از طریق دفترتهیه، بلیط شماره ی چهار در باغ الکساندر مراجعه شود.
  • برای گردشگرانی که از کشوهای دیگر به بازدید از موزه می آیند امکانات راهنمای صوتی وجود دارد که به زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، چینی و ژاپنی نیز ارائه می شود.
  • بلیط های تور این موزه در ساعات 9، 13،10، 14 فروخته می شود.
  • بازدید از موزه برای هر قسمت 20 دقیقه در نظر گرفته شده است که بین ساعات 10 تا 1 بعد از ظهر و 14 تا 17 بعد از ظهر می باشد.
  • موزه صندوق الماس در داخل موزه تسلیحات کرملین روسیه قرار گرفته است و شما می توانید از طریق ایستگاه مترو بلورسکی و ایستگاه الکساندروفسکی ساد به این موزه بروید.
  • ورود کودکان زیر 6 سال ممنوع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *